Nieuws

10 tips: zo kom je veilig de zomervakantie door

6 juli 2020

In het noorden van ons land genieten kinderen inmiddels van hun zomervakantie. En ook in regio Midden en Zuid sluiten scholen binnenkort hun deuren. Heerlijk, maar dit betekent ook dat het schoolgebouw er de komende zes weken verlaten bij staat. Hoe zorg je ervoor dat je na je vakantie het schoolgebouw weer in goede staat aantreft? We geven 10 tips. Tips waar ook bedrijven en huizeneigenaren hun voordeel mee kunnen doen. 

Alle tips voor scholen op een rij

  1. Schakel computers, printers, digiborden en overige elektrische apparaten uit. Let op: gebruik géén sluimerstand.
  2. Plaats afvalcontainers in een afgesloten ruimte. Lukt dit niet, zorg dan voor goede sloten op de containers en plaats de afvalbakken op minimaal tien meter van de buitengevel. Zo voorkom je dat het pand vlam vat bij brandstichting. 
  3. Zorg ervoor dat het schoolgebouw goed zichtbaar is vanaf de straatkant. Plaats eventueel extra buitenverlichting.
  4. Ook al is het zomer, het Nederlandse weer wil nog wel eens omslaan. Controleer daarom voor vertrek het dak en de regenpijpen op mogelijke verstoppingen om waterschade te voorkomen.
  5. Zorg dat er geen klimmogelijkheden zijn rondom de gevel van het schoolgebouw. 
  6. Sluit de brievenbus af. Post kan eventueel tijdelijk doorgestuurd worden naar een ander adres. Dit kun je regelen via de website van PostNL. Heeft de school een inpandige brievenbus? Controleer dan of deze van een gesloten metalen behuizing is voorzien. 
  7. Maak één persoon verantwoordelijk voor een sluitronde door het gebouw. Hij of zij loopt voor vertrek door het schoolgebouw en controleert of alle ramen en deuren gesloten zijn, inclusief de branddeuren. 
  8. Zit alles dicht en op slot? Schakel dan het alarmsysteem in en controleer of de brandmelders het doen. 
  9. Is er camerabewaking op het schoolplein? Zorg er dan voor dat de camera’s vrij zicht hebben en snoei struiken indien nodig. 
  10. Tot slot: zorg voor goed hang- en sluitwerk op het hekwerk. Zo weet je zeker dat je met een gerust hart van je vakantie kunt gaan genieten.

Namens iedereen bij Versluis wensen wij je een fijne zomervakantie!
 


Terug naar overzicht