Nieuws

Volop onderhoud aan het schoolgebouw in de vakantie

6 juli 2020

In gesprek met Rick Bader

De meeste schoolgebouwen liggen er de komende zes tot acht weken verlaten bij. Maar dit geldt zeker niet voor alle scholen. De zomervakantie is namelijk hét moment om (planmatig) onderhoud uit te voeren in het leegstaande schoolgebouw. Ook bij Versluis zitten we niet stil. Collega Rick Bader werkt de hele zomer door en vertelt welke onderhoudsprojecten er deze zomer op de planning staan.   

Volle agenda 

Klaslokalen klaar maken voor unitonderwijs, vervanging van de vloerbedekking, reparatie van de plafonds, nieuwe ledverlichting, het realiseren van een personeelskamer… Rick heeft deze zomer een volle agenda: “Zodra de scholen hun deuren sluiten, ga ik langs om de sleutel op te halen. Vakanties zijn het ideale moment om te starten met het onderhoud, omdat de overlast in deze periode minimaal is. Ik zorg ervoor dat er voor de zomervakantie een duidelijke planning klaarligt en begeleid vervolgens het gehele proces zodat scholen hier zelf geen omkijken naar hebben.”

Werkzaamheden schoolgebouw

Welke werkzaamheden er plaatsvinden, verschilt per school. Rick: “Op de ene school verzorgen we alleen het schilderwerk, bijvoorbeeld op fusieschool Het Sterrenwerk in Sassenheim. Op andere scholen ligt er een hele waslijst aan werkzaamheden op ons te wachten. Op basisschool De Startbaan in Sassenheim gaan we bijvoorbeeld aan de slag met het schilderwerk, de plafonds, de verlichting en de vloerbedekking zodat de school er na de zomer weer als nieuw uitziet. En ook op De Hoffenne in Noordwijk is genoeg te doen. In de meivakantie zijn we op deze basisschool gestart met de eerste werkzaamheden en in de zomervakantie volgt de tweede fase waarin we ook de vloeren, het schilderwerk en aanpassingen aan de kozijnen aanpakken.”

Na de zomer is het werk gegarandeerd gereed

Versluis belooft dat voor de start van het nieuwe schooljaar alle werkzaamheden zijn afgerond en de school er weer netjes uitziet. Rick: “Dat is een flinke uitdaging, maar over het algemeen slagen we er altijd in om de geplande werkzaamheden op tijd af te ronden.” Verloopt alles dan altijd volgens planning? Rick: “Zeker niet. Je kunt niet alles voorspellen. Er kunnen altijd onvoorziene omstandigheden plaatsvinden zoals een waterleiding die geraakt wordt of werkzaamheden die langer duren dan verwacht. Het grote voordeel is dat de school hier in principe niets van merkt. Het is onze taak om ervoor te zorgen dat al het werk op tijd is afgerond, linksom of rechtsom. Gaat iets niet volgens planning, dan lossen we dat zelf op.

Kortom: de schooldirecteur en het hoofd bedrijfsbureau kunnen met een gerust hart genieten van hun vakantie. Rick: “Hen spreek ik pas na de vakantie als ik de sleutel weer inlever. Tenzij zij zelf graag op de hoogte gehouden worden van de voortgang. Dan stuur ik af en toe een update en app ik wat foto’s, dat is een kleine moeite.”
 


Terug naar overzicht