Nieuws

Wil je ook onze maandelijkse nieuwsbrief ontvangen?

Afdeling Bewonerscommunicatie introduceert de Follow-app

12 maart 2020

Vooruitstrevend. Vernieuwend. Constant op zoek naar manieren om nóg slimmer te werken. Dat geldt voor ons gehele bedrijf, maar zeker voor de afdeling Bewonerscommunicatie. Sinds kort werken de bewonersbegeleiders van Versluis met een nieuwe, speciaal voor Versluis ontwikkelde app. Maikel van Kruistum, manager van de afdeling Bewonerscommunicatie, is initiatiefnemer en legt uit wat de meerwaarde is van de nieuwe Follow-app.

Tijdens een renovatieproject gaat er iets mis. Er ontstaat schade door toedoen van de aannemer. De bewoner reageert boos. Begrijpelijk, want het vogelhuisje dat tot voor kort aan de schutting hing ligt nu in stukken in de tuin. Natuurlijk doen we allemaal ons uiterste best dit soort vervelende situaties te voorkomen. Maar ook hier geldt: waar mensen werken kunnen fouten gemaakt worden. Maikel legt uit: “Onze taak is om deze klachten te registreren en zo goed mogelijk op te lossen. Om hiervoor te zorgen is het belangrijk dat klachten van bewoners, maar ook vragen over het project, goed geregistreerd worden. De Follow-app is hier het antwoord op. Waar we voorheen werkten met uitgebreide Excel-lijsten, werken we nu volledig in ‘the cloud’.”
 
In het klantenvolgsysteem, dat de Follow-app heet, worden alle relevante gegevens van de bewoners geplaatst. Maikel: “Denk aan de contactgegevens, maar ook schades, vragen van bewoners en klachten kunnen we noteren én monitoren. De Follow-app is onze aanvulling op de meestal technisch georiënteerde systemen van de aannemer. Het grote voordeel is dat we alles duidelijk kunnen registreren, direct zien welke vragen of klachten nog open staan en actie vereisen én dat we andere belanghebbenden, zoals aannemer en woningcorporatie, eenvoudig inzicht kunnen geven in het proces. Ik ben ervan overtuigd dat dit een enorme meerwaarde is en we zo het proces nog slimmer in kunnen richten.”
 
Ruim 5 maanden geleden gingen we de samenwerking aan met Asset6, die de app voor ons ontwikkeld heeft. Na maandenlang testen, waarin Maikel uiteraard zelf de proef op de som nam, mag het systeem nu dan eindelijk in gebruik genomen worden. “We wilden uiteraard zeker weten dat de Follow-app perfect werkt. Nu is het zover. Bij een groot project in Harderwijk, waarbij we bewoners begeleiden tijdens het proces van de sloop tot nieuwbouw, wordt de Follow-app voor het eerst volledig in gebruik genomen. De eerste reacties zijn ontzettend positief. De Follow-app zorgt voor overzicht en is helemaal van deze tijd.” Wie meer wil weten over de Follow-app is van harte welkom om contact op te nemen met Maikel. Bel naar T: 0252 - 34 36 40 of mail E: mkr@versluisgroep.nl.


Terug naar overzicht