Nieuws

Wil je ook onze maandelijkse nieuwsbrief ontvangen?

Bespaar duizenden euro’s op je duurzaamheidsproject met de juiste timing

18 maart 2021

“Leveranciers zien dat de vraag naar zonnepanelen of led-verlichting stijgt naarmate de deadline voor de opening van de subsidiepot nadert”, legt Jan uit. “Hun agenda raakt voller en hierdoor stijgt de prijs.” Versluisgroep begeleidt bedrijven, scholen en beheerders van maatschappelijk vastgoed bij het verduurzamen van een gebouw. Elke keer als het Rijk een nieuw subsidiepotje openzet, stijgen de offerteprijzen, weet Jan. “Wij kennen ondertussen het klappen van de zweep en adviseren dus al onze contacten om juist vroeg in het stadium offertes aan te vragen. Je bent echt duizenden euro’s goedkoper uit. De investering is kleiner en daardoor in sommige gevallen haalbaarder.”

SDE++
Om in aanmerking te komen voor subsidie Stimulering Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie (SDE++) is het belangrijk dat je plan tot doel heeft om de uitstoot van CO2 te verkleinen of om nieuwe energie op te wekken uit wind of zon bijvoorbeeld. 

Bekijk hier de video waarin wordt uitgelegd hoe SDE++ werkt. Onafhankelijk advies
Jan heeft nog een advies voor scholen of besturen die willen verduurzamen. “Laat het nooit bij één offerte. Zorg dat je er twee of drie opvraagt. Wij treden als onafhankelijk adviseur op in het belang van de school. Wij zijn dus niet gekoppeld aan een leverancier en we kunnen daardoor echt onafhankelijk advies geven. We denken mee over welke vorm van verduurzaming het beste past: zonnepanelen, led-verlichting of welke vorm dan ook. We zorgen dat offertes goed met elkaar te vergelijken zijn en kunnen op die manier passend advies geven. We vragen de offertes aan op basis van een technische omschrijving waarin de kwaliteit van de producten omschreven staat. Zo worden appels met appels vergeleken. Naast de kwaliteit van de producten wordt o.a. ook omschreven in welke periode het werk wordt uitgevoerd, de lengte van de onderhoudstermijn, welke garanties worden gevraagd en dat het werk verzekerd is ten tijde van de uitvoering. We kunnen scholen compleet ontzorgen en hen ook begeleiden bij de aanvraag van een goede lening of subsidie. Op die manier komt de duurzaamheidswens ineens stappen dichterbij.’’ 
 


Terug naar overzicht