Nieuws

Wil je ook onze maandelijkse nieuwsbrief ontvangen?

'Centraal inkopen en grip houden op de contracten loont'

15 april 2021

Vaak weten organisaties niet wat voor onderhoudscontracten er lopen merkt Michael. “Jaarlijks worden er onnodig flinke bedragen betaald. Het loont om centraal in te kopen en grip te houden op de contracten. Versluisgroep kan helpen bij de archiefvorming en zorgt ervoor dat alles in één onderhoudscontract komt.” 

Welke partij het beste onderhoudscontract biedt, kiest Versluis samen met het schoolbestuur op basis van een gunningsmatrix. “Tijdens de presentaties van de projectleiders en uitvoerders beoordelen we de partijen op criteria als communicatie, transparantie, type bedrijfsvoering, continuïteit van de werknemers, veiligheid en prijs. Zeker op serviceniveau valt er veel winst te behalen.” 

De zes middelbare scholen van stichting IRIS zijn straks verzekerd van de beste installateurs voor preventief onderhoud én snelle actie wanneer er iets kapot gaat. Denk aan het ventilatiesysteem, verwarmings- en waterinstallaties. En dat is niet altijd de goedkoopste partij. “Zo vereisen we dat er direct gehandeld wordt als de bedrijfsvoering in gevaar komt, bijvoorbeeld wanneer de cv ermee stopt. Het belangrijkste is dat een partij voor je klaarstaat. Ook vinden we het belangrijk dat een partij ervaring heeft in het onderwijs. Installateurs dienen vaak in de vakanties te werken of juist wanneer er leerlingen in het pand aanwezig zijn.”


Terug naar overzicht