Nieuws

Wil je ook onze maandelijkse nieuwsbrief ontvangen?

CO2-uitstoot compenseren doe je zo

4 november 2021

Duurzaamheid is voor veel scholen een belangrijk speerpunt. Je wilt het goede voorbeeld geven, maar niet voor iedere school is het haalbaar om grote stappen te maken in het reduceren van de eigen CO2-uitstoot. Bijvoorbeeld omdat het dak niet geschikt is voor zonnepanelen of er is geen budget beschikbaar voor isolatie. In dat geval kun je ook denken aan CO2-compensatie.

De meest voor de hand liggende optie voor CO2-compensatie is het planten van bomen. Bomen halen CO2 uit de lucht en zetten die om in zuurstof en biomassa, denk aan hout, blad en wortels. Er zijn ook organisaties die bomen planten. Leuk voor een inzamelingsactie op school. Voor tien euro kun je al twee bomen laten planten. Zo maak je het heel concreet voor leerlingen. 

Wat vaak niet zo concreet is, is hoeveel CO2 je nou eigenlijk als school uitstoot. Wil je dit inzichtelijk hebben? Versluisgroep helpt graag met een passend rapport waarin je leest hoe het gesteld is met de duurzaamheid van jouw schoolgebouw en welke maatregelen interessant zijn. Investeringen die niet direct haalbaar zijn, werken we uit in een meerjarenduurzaamheidsplan.

Heb je zo’n plan, dan kun je dit onder de aandacht brengen bij de (potentiële) leerlingen en (potentiële) ouders. Het biedt kansen voor de profilering van jouw school als maatschappelijk verantwoorde organisatie. Door hiermee naar buiten te treden draag je bij aan de bewustwording rondom het klimaat. Nóg een voordeel van het investeren in de verduurzaming van jouw schoolgebouw.

Weten hoe Versluisgroep kan bijdragen aan de verduurzaming van jouw gebouw? Neem contact met ons op!


Terug naar overzicht