Nieuws

Wil je ook onze maandelijkse nieuwsbrief ontvangen?

De vijf voordelen van een onafhankelijke adviseur

4 november 2021

Het inschakelen van een onafhankelijke adviseur voor jouw bouwproject kost geld. Toch? Mis! Deze investering kan je juist veel geld besparen, bijvoorbeeld bij de selectie van producten en partners. Wij zetten de vijf belangrijkste voordelen voor je op een rijtje. 
 
  1. Geen zorgen! Dat is misschien wel de belangrijkste meerwaarde van een onafhankelijke bouwadviseur. Je kunt de regie overlaten aan een partij waar je op kunt bouwen. Je hoeft niet zelf vijf offertes door te worstelen en bent verzekerd van de beste deal. 
  2. De beste deal, dat betekent de beste prijs én kwaliteit. “Wij hebben geen belang bij het aanprijzen van eigen producten. We garanderen een goed marktonderzoek. Ook nemen we naast de aanschafkosten, de kosten in de beheerfase mee in ons advies. Zo kan het zijn dat we een duurdere vloer of dakbedekkingsoptie adviseren, die langer meegaat en daardoor uiteindelijk goedkoper is”, vertelt bouwkundig adviseur van Versluisgroep Daan Onderwater. 
  3. Goede relaties zijn van grote waarde, vertelt Daan: “Het is zo druk op de markt, dat veel partijen geen nieuwe klanten meer aannemen. Een onafhankelijke adviseur heeft een goed netwerk. Zo verloopt het bouwproces soepel en voorkom je vertraging, wat ook weer veel geld kan schelen.”
  4. Je krijgt het advies dat bij joúw project past. “Wij hebben bijvoorbeeld veel ervaring met bouwprojecten voor scholen. Regelmatig zegt een opdrachtgever: ‘Had ik het maar direct goed aangepakt'. Een simpel voorbeeld is de juiste soort deurdranger, om beschadigingen van de wand te voorkomen. Of afwasbare muurverf, zodat je oneffenheden weg kan poetsen. Dat zijn echt gemiste kansen”, vertelt Daan Onderwater.
  5. Een onafhankelijke adviseur is op de hoogte van alle ontwikkelingen in de markt. Zo weet Versluisgroep alles over duurzaamheid. “De consument wordt bang gemaakt, waardoor hij overhaast overgaat op bijvoorbeeld de aanschaf van zonnepanelen die van ondermaatse kwaliteit zijn. Verdiep je dus goed in wat er te verkrijgen is, óf... schakel een onafhankelijke adviseur in.” 

Meer weten over wat Versluisgroep voor jou kan betekenen? Neem contact met ons op. We vertellen je graag meer. 


Terug naar overzicht