Nieuws

Wil je ook onze maandelijkse nieuwsbrief ontvangen?

Hoe het schoolgebouw het onderwijs dient

2 juni 2022

Aantrekkelijke huisvesting is een van de vijf strategische opgaven uit het koersplan van PCPO Nieuwerkerk. “Voor goed onderwijs is goede huisvesting met een gezond binnenklimaat en een mooie uitstraling ongelooflijk belangrijk”, vertelt directeur-bestuurder Gerdien Bikker. “In Versluisgroep hebben we een betrokken partner gevonden die oog voor de scholen en voor ons als bestuur heeft. Vertrouwen is één van onze kernwaarden en daar wordt door Versluisgroep echt in geïnvesteerd.”

“Aantrekkelijke huisvestiging betekent voor ons dat de schoolgebouwen duurzaam en gezond zijn én de juiste uitstraling hebben”, vertelt de directeur-bestuurder. “Op dit moment zijn we met name bezig met warmtereductie en het verbeteren van ons binnenklimaat. Maar ook aan het doorvoeren van de huisstijl in het interieur en het zorgvuldig onderhouden van het schilderwerk besteden we veel aandacht. De ruimtes van onze tijdelijke locatie voelen dankzij een razendsnelle make-over onder begeleiding van Versluisgroep ook als fijne klaslokalen.” 

Verbinding
“Als bouwadviesbureau vervult Versluis een belangrijke rol voor onze organisatie, op een manier die veel vertrouwen wekt”, vervolgt Gerdien Bikker. “De heldere afspraken worden nagekomen, er is wederzijds begrip en er wordt zorgvuldig te werk gegaan. De werkwijze van Versluisgroep sluit aan bij onze kernwaarden: vertrouwen, verbinding en verdieping. Versluis gaat echt de verbinding aan en investeert in de relatie. In een korte tijd hebben we elkaar goed leren kennen. We weten hoe we in het werk én in het leven staan.” 

Regisseur
Dat beaamt ook Geertje de Groot. Als stafmedewerker met huisvesting in de portefeuille heeft zij veel contact met Versluisgroep. “De samenwerking voelt heel warm. Alles wat we qua onderhoud doen komt voort uit het meerjarenonderhoudsplan. Versluisgroep is de regisseur en neemt mij als stafmedewerker goed mee. Bij het opbouwen van dossierkennis is het extra fijn om met alle vragen bij een deskundige bouwadviseur als Versluisgroep terecht te kunnen. Het is nooit teveel. Wij zijn een kleine scholengroep. Als we alle contacten met de aannemers, onderaannemers en uitvoerenden zelf moeten doen, dan zou dat een enorme belasting zijn. De korte lijnen en goede communicatie maken dat het proces efficiënt verloopt, ook dat scheelt tijd en geld.” 

Bewustzijn
PCPO Nieuwerkerk liep in de regio voorop met de plaatsing van zonnepanelen op het dak van een school. Gerdien Bikker: “Vanuit de visie van rentmeesterschap zien we het als onze taak goed voor de aarde te zorgen. Dat bewustzijn geven we ook mee aan onze leerlingen. Op een beeldscherm in de gang lezen zij af wat de panelen opleveren.” Uitdagingen zijn er ook. “Het op orde brengen én houden van de ventilatie bijvoorbeeld. Van corona hebben we geleerd hoe belangrijk een frisse school is. Daarom vragen we Versluisgroep de mogelijkheden voor luchtreiniging te onderzoeken.” Gerdien Bikker besluit: “Huisvesting moet dienend aan je onderwijs zijn. Het is een uitdaging om goed te kijken naar wat er in de maatschappij gebeurt, waar je als organisatie voor staat en dit te vertalen naar het gebouw. Het is fijn om een partner te hebben die oog heeft voor het bestuur én voor onze medewerkers en leerlingen, voor wie we het doen.”
 


Terug naar overzicht