Nieuws

Wil je ook onze maandelijkse nieuwsbrief ontvangen?

Hoopvolle toekomst dankzij Versluisgroep

3 september 2021

Dit jaar bestaat Versluisgroep 20 jaar. “Voor ons een goede reden om een extra donatie te doen aan Stichting Thomas”, vertelt Albert Versluis. “Wij voelen ons maatschappelijk betrokken. Niet alleen bij plaatselijke stichtingen en verenigingen, maar ook bij onze medemens wereldwijd.” 

“Sinds 2010 steunen we Stichting Thomas, een Nederlandse stichting die in India werkzaam is. De Stichting biedt sociale opvang, medische zorg, scholing en kennisoverdracht en verbetert de leefomstandigheden van hulpbehoeftigen door de inzet van Indiase hulpverleners”, vertelt Albert Versluis. “Versluisgroep sponsort vier meisjes: Abirami, Arsha, Bency Flora en Kavya. De leeftijden variëren van 10 jaar tot 16 jaar.” Mede dankzij de sponsoring gaat het inmiddels goed met deze meisjes. Albert: “Regelmatig worden wij vanuit Stichting Thomas op de hoogte gehouden van hun ontwikkelingen en omstandigheden. Ook van de meisjes zelf ontvangen wij berichtjes zoals een kerstkaart, briefje en foto’s. Het voelt geweldig met ons bedrijf deze meisjes te kunnen helpen.” 

Het is in India niet vanzelfsprekend, dat een kind naar school kan gaan en voldoende te eten heeft. Kinderen hebben geen onderdak en leven op straat. Bovendien is er veel kinderarbeid. Bij het project Sponsorkind wordt erop toegezien dat het kind naar school gaat en niet door de ouders wordt ingezet voor kinderarbeid of wordt uitgehuwelijkt op zeer jonge leeftijd. Door scholing, begeleiding en goede opvoeding kan een kind een goede lichamelijke en emotionele ontwikkeling doormaken. In een liefdevolle omgeving wordt aandacht besteed aan algehele vorming en creatieve activiteiten. Het uiteindelijke doel van de stichting is om elk kind mede door morele en financiële steun zelfvertrouwen en hoop op de toekomst te geven.
 


Terug naar overzicht