Nieuws

Wil je ook onze maandelijkse nieuwsbrief ontvangen?

Maak vandaag nog de sprong naar energielabel C

5 september 2021

Is jouw kantoor groter dan 100m2? Dan dien je op 1 januari 2023 minstens energielabel C te hebben, anders mag het pand niet meer als kantoor gebruikt worden. Naar schatting voldoet meer dan de helft van de kantoren nog niet aan deze verplichting. Werk aan de winkel!  

Wat betekent dat eigenlijk, energielabel C? En hoe kom je eraan? “Kortgezegd mag het energieverbruik in een kantoorgebouw maximaal 225 kilowattuur per vierkante meter per jaar zijn. Het probleem is dat veel ondernemers helemaal geen inzicht hebben in het verbruik en het huidige energielabel”, vertelt Sandra Heuer van Versluisgroep. “Doe dus eerst een energielabelcheck, en schrik niet als jouw kantoor energielabel G scoort. Soms kun je zonder al te grote ingrepen de sprong maken naar energielabel C. Bijvoorbeeld door het plaatsen van zonnepanelen en isolatiemateriaal of het installeren regeltechniek in combinatie met LED-verlichting die automatisch dempt zodra er meer zonlicht naar binnen valt.”  

De nieuwe wetgeving is niet de enige reden waarom investeren in duurzaamheid interessant is. “Een goed energielabel is een visitekaartje voor jouw onderneming. Daarnaast verdienen de investeringen zichzelf vaak binnen afzienbare tijd (binnen 5 jaar) weer terug. Tip: vanaf 1 oktober kunnen MKB-ondernemers subsidie krijgen voor het laten opstellen van een professioneel advies door een energieadviseur.” Versluisgroep helpt met subsidie-aanvragen en begeleidt ondernemers bij verduurzaming om zo de transitie naar een toekomstbestendig gebouwde en gezonde omgeving te bespoedigen. “Momenteel gebruiken we meer grondstoffen dan de aarde kan leveren. Het welzijn van mensen, nu en in de toekomst, dat is waar het voor ons uiteindelijk om draait.” 

Ook tijdig in het bezit zijn van energielabel C? Versluisgroep helpt u op weg, bijvoorbeeld door samen een quickscan te doen. Kom met ons in contact via 0252-34 36 40 of info@versluisgroep.nl


Terug naar overzicht