Nieuws

Wil je ook onze maandelijkse nieuwsbrief ontvangen?

Meerjarenonderhoudsplanning (MOP) voor drie scholen in Almere

23 januari 2020

Als schoolbestuur wil je inzicht in de onderhoudsplanning van je schoolgebouwen: wat is de status van de gebouwen en welk onderhoud is zowel op de korte als op de lange termijn noodzakelijk? En niet onbelangrijk: welk kostenplaatje zit hieraan vast? Projectmanager Michael Jonas legt uit wat Versluis hierin voor u kan betekenen.
 
Afgelopen zomer kwam Versluis in contact met Stichting Het Baken in Almere. Michael: “Op verzoek van Het Baken heb ik samen met mijn collega Wendy Goedemans voor de middelbare scholen Stad College, Park Lyceum en het Trinitas Gymnasium, een meerjarenonderhoudsplanning opgesteld. In dit rapport beschrijven we het verwachte onderhoud in de komende 15 jaar. Doel is om het benodigde onderhoud en de bijbehorende kosten inzichtelijk te maken voor Het Baken. Hoe lang gaat het schilderwerk nog mee? Wat is de status van de dakbedekking en welk budget moet je voor het onderhoud reserveren? Dit zijn stuk voor stuk onderdelen die we opnemen in het totaalplan.” 
 
Kan je hiermee de komende vijftien jaar vooruit?
Michael: “Het onderhoudsplan geeft een goede indicatie, maar we raden aan om het gebouw minimaal iedere drie jaar opnieuw te laten inspecteren. Hoe verloopt het verouderingsproces? We kunnen ver vooruitkijken, maar in de loop der tijd kan de onderhoudstoestand veranderen. Soms kan onderhoud uitgesteld worden, andere keren is de staat verslechterd. Ook de kosten van onderhoudsbedrijven kunnen verschillen met drie jaar geleden. Daarom komen we na drie jaar opnieuw langs om de meerjarenonderhoudsplanning te actualiseren.” Het Baken is in ieder geval blij met de hulp van Versluis: “We kijken nu zelfs hoe wij Het Baken nog verder kunnen ontzorgen, bijvoorbeeld op het gebied van Slim Onderhoud. Kortom: we hebben er weer een tevreden nieuwe klant bij.”
 


 


Terug naar overzicht