Nieuws

Wil je ook onze maandelijkse nieuwsbrief ontvangen?

Mensgericht werken: óók tijdens corona

5 november 2020

Zo ben je lekker aan het werk, zo zit je noodgedwongen thuis en moet je je taken neerleggen. Afgelopen maart overkwam het Pascal Blokhuijsen, bewonersbegeleider bij Versluis. De oorzaak: corona. We spraken zijn vrouw Sheila Blokhuijsen-Raafs over deze lastige, maar moedgevende periode: “De houding van Versluis draagt echt enorm bij aan Pascals herstel.”

De diagnose kwam halverwege maart. Na het uitzieken begon Pascals re-integratie. Sheila: “Voor hem was het heel moeilijk om niet meteen volop aan de slag te gaan. Hij deed zijn werk met zoveel liefde en plezier. Door de mensgericht houding van Versluis, kunnen medewerkers het beste uit zichzelf halen. Pascal vertrok ’s ochtends fluitend om aan het einde van de dag terug te keren met mooie verhalen. Maar de nasleep van corona is heftig. Het is daarom zo ontzettend fijn dat Versluis Pascal nauwlettend in de gaten houdt: wat kan hij aan, wat niet? Ze zoeken echt naar passende manieren waarop Pascal toch betrokken kan blijven en kan bijdragen, want van niets doen wordt Pascal ook echt niet gelukkig.”

Gezien als mens
“Doordat Versluis echt de pas op de plaats maakt en Pascal de volledige ruimte geeft voor zijn herstel, voelt Pascal ook de rust en ruimte om de tijd te nemen die hij nodig heeft. Hierdoor kan hij beter accepteren dat het herstel tijd kost. Dat is voor hem fijn, maar ook voor ons als gezin met drie kinderen. Geen druk op de ketel, we voelen ons gesteund. Toen ik Pascal een tijdje terug naar Versluis brac ht voor een eerste gesprek sinds corona, ben ik ook uitgenodigd aan tafel om mijn visie te delen. Versluis ziet Pascal niet alleen als werknemer, maar vooral als mens, iemand met een gezin.”

Dankbaarheid
“Als gezin zijn we Versluis echt dankbaar voor de flexibele, mensgerichte houding. Pascal voelt zich gezien en dat heeft zijn positieve weerslag op ons gezin en op zijn herstel. Tegelijkertijd voelt Pascal ook de dankbaarheid van de mensen met wie hij werkt. Hij is een gewaardeerde collega en dat merk je. Niet alleen Versluis zoekt contact, ook zijn collega’s bij de opdrachtgevers en bewoners sturen hem kaartjes en tonen waardering. Ook vóór corona. Wat dat betreft matcht Pascal echt heel goed met Versluis: een mensgerichte houding aannemen is voor hem niet meer dan normaal.”

Vind jij mensgericht werken net zo belangrijk als Versluis?
Misschien ben jij dan wel de perfecte match voor ons. Stuur je open sollicitatie naar info@versluisgroep.nl, wie weet kunnen we snel kennismaken.

We horen graag van je! 
 


Terug naar overzicht