Slider 19
kantoor
Slider 13
Slider 4
Slider 2
Slider 5
Slider 6
Slider 8
Slider 7
Slider 16
Slider 10
Slider 3
Slider 11
Slider 12
Slider 14
Slider 15
Slider 17
Slider 19

Versluis Academy

11-03-2024
Versluis Academy

We zijn trots dat we binnen Versluis onze eigen Versluis Academy hebben. We stimuleren ‘eigen initiatief nemen’, wat betekent dat onze medewerkers, ditmaal Thimo en Katja, zelf kunnen kiezen waarin ze zich willen ontwikkelen. Door hun vakkennis te vergroten, worden onze medewerkers waardevollere krachten en gaan ze met nog meer plezier naar hun werk. 

Neem Thimo de Fuijk, die de opleiding EPU-b volgde. 

Energielabels afgeven
“Versluis wilde graag iemand in het bedrijf hebben die energielabels kan uitgeven aan onze scholen. Ik heb mijn afstudeeronderzoek binnen het bedrijf gedaan en tijdens het zoeken naar een afstudeeronderwerp hebben we veel gesproken over duurzaamheid, wat mijn grote interesse heeft. Om die reden bood Versluis mij deze opleiding aan en dit nam ik dan ook graag aan. Als ik de cursus heb afgerond mag ik mezelf ‘EPU-adviseur’ noemen, oftewel ‘Energieprestatie-adviseur’. Dit houdt in dat ik gecertificeerd ben om energielabels op te stellen voor woningen en utiliteitsgebouwen.

16 werkdagen
“Het volgen van de cursus en de voorbereidingen voor de examens kosten in totaal zo’n zestien werkdagen. Van de vier examens heb ik er inmiddels twee gehaald. Het is af en toe passen en meten in mijn agenda omdat de projecten gewoon doorlopen. Gelukkig heb ik twee collega’s die veel van mijn projecten weten en dit, waar nodig, van me overnemen. Heel fijn!” 

‘Moeilijker dan ik dacht’
“Het meest interessante vond ik de technische informatie over verwarmings- en koelingsinstallaties. Deze kennis kan ik in de toekomst goed gebruiken, zowel voor het opstellen van energielabels als in andere situaties. Verder vind ik het leuk dat ik nu in staat ben om te berekenen wat de invloed is van bepaalde verduurzamingsmaatregelen op het energielabel. Ik was overigens verrast door de moeilijkheidsgraad van de opleiding. Ik had verwacht dat ik er redelijk makkelijk doorheen zou vliegen, omdat het raakvlakken heeft met mijn pas afgeronde studie, maar dat viel een beetje tegen. Het zegt in elk geval iets over de waarde van de opleiding en daar ben ik blij om.”

Ook Katja van Dijk koos voor een opleiding, namelijk de Leergang Sociale Projectbegeleiding.

Rechten en plichten van verhuurder en huurder
Katja: “Ik wilde graag bredere kennis opdoen over het organiseren van bewonersbegeleiding en over het sociale proces bij renovatie-, sloop- en verduurzamingsprojecten. Ook wilde ik meer weten de rechten en plichten van verhuurder en huurder bij deze projecten. Ik ben nu als Bewonersbegeleider betrokken bij verduurzamingsprojecten en hoop in de nabije toekomst ook als Sociaal Projectleider aan de slag te kunnen.

‘Je wil bewoners goed informeren’
“De leergang bestond uit vijf trainingsdagen. Naast deze trainingsdagen heb ik in mijn vrije tijd best wat uurtjes aan zelfstudie gedaan. Dat vind ik niet erg, het is voor mij superinteressante leerstof die ik in toekomstige projecten goed kan gebruiken. Je onderzoekt in het voortraject van een verduurzamingsproject wie je bewonersdoelgroep is en met welke middelen je deze doelgroep het beste kunt informeren. Dat is belangrijk omdat je wil dat het traject goed verloopt voor bewoners en omdat er bij de meeste projecten toestemming nodig is van de huurders om te mogen starten.” 

Klankborden met andere cursisten
“Ik vond het interessant om met de andere cursisten van gedachten te wisselen over de communicatie ter voorbereiding van renovatie-, sloop- en verduurzamingsprojecten en om te horen hoe zij te werk gaan. Door het schrijven van een communicatieplan voor een fictief project leer je nog beter na te denken over je doelgroep en het communicatieproces binnen het project.”