Nieuws

Volledig ontzorging: 8 extra lokalen in 3 weken tijd

7 oktober 2020

In heel korte tijd een oplossing bedenken? Versluis helpt! Het Baken Almere, stichting voor interconfessioneel onderwijs, had een tijdelijke uitbreiding nodig van 8 lokalen voor het Park Lyceum. Wij dachten mee aan een werkbare oplossing voor extra huisvesting en gingen meteen aan de slag.

“Zelf had de school de wens om de tijdelijke uitbreiding in het open gedeelte midden in de school te realiseren. Helaas was dit in verband met brandveiligheid niet toegestaan. Gelukkig konden wij ze een ander voorstel doen”, vertelt Bouwkundig Adviseur Michael Jonas. “We wisten dat er eerder achter de school een tijdelijk pand heeft gestaan waar wél een vergunning voor beschikbaar was gesteld. Dit leek ons een mooie optie voor deze tijdelijke 8 lokalen.”


Frisse start na de zomervakantie

Na hard werken stond er binnen 3 weken een tijdelijk gebouw. Omdat het werk volledig tijdens de zomervakantie verricht werd, was er geen sprake van overlast tijdens onderwijstijd. Michael: “Toen het schooljaar begon, hadden ze ineens een fris nieuw gebouw erbij. We zijn blij dat we ze op deze manier hebben kunnen ontzorgen.”


Terug naar overzicht