Slider 1
Slider 2
Slider 4
Slider 6
Slider 7
Slider 5
Slider 8
Slider 10
Slider 11
Slider 12
Slider 13
Slider 14
Slider 15

Duurzaamheid

Onze ambitie om zo min mogelijk energie te verspillen, geldt niet alleen bij de projecten waar Versluis aan werkt. Wij leggen de lat óók voor onszelf en onze medewerkers hoog. Ons uiteindelijke doel is om in 2030 onze uitstoot van CO2 naar nul te hebben gebracht. Hoe we dit gaan doen is te zien in onderstaande afbeelding. We zijn er nog niet en houden elkaar scherp in het behalen van onze doelstellingen. 

Versluisgroep

In 3 stappen naar energielabel C

Kantoren groter dan 100 m2 zijn verplicht per 1 januari 2023 minstens energielabel C te hebben. Het is belangrijk om te zorgen dat je dat energielabel C te pakken krijgt, want de overheid heeft gezegd te gaan handhaven. Boetes kunnen flink oplopen, je loopt zelfs het risico dat je pand gesloten wordt. Het is slimmer dat geld te investeren in verduurzaming. Met een advies op maat weet je zeker dat jij de beste keuzes maakt.

Meten is weten

Investeren in duurzaamheid kan per direct winstgevend zijn. Welke duurzame oplossingen het beste rendement opleveren, verschilt per gebouw. Om verspilling te voorkomen beginnen wij bij Versluis altijd eerst met een QuickScan of een Energie Prestatie Meting (EP-U). Hiermee heb je direct inzicht in de energiescore van je gebouw met daarbij een waardevol overzicht van maatregelen. Per maatregel benoemen wij de investeringskosten, de besparing op energiekosten en daarmee dus de terugverdientijd. Ook geven wij inzicht per maatregel welke invloed deze heeft op de CO2-footprint van jouw organisatie. 

Samen kom je verder

Samen stellen we een (meerjarig) duurzaamheidsplan op, passend bij jouw beschikbare budget.. Stap voor stap op weg naar een beter energielabel. Versluis begeleidt bij de aanbesteding, we zorgen voor een eenduidige offerteaanvraag en vergelijken verschillende aanbieders. We ondersteunen ook bij de financieringsvraag als dit nodig mocht zijn. We kennen als geen ander de subsidiemogelijkheden en verzorgen voor jou de subsidieaanvraag. Tijdens de uitvoering van de verduurzamingsmaatregelen controleren wij of de werkzaamheden conform afspraken worden uitgevoerd en voldoen aan de wettelijke eisen en regelgeving.

 

Veel voorkomende verduurzamingsmaatregelen zijn bijvoorbeeld:

  • Isoleren van daken en/of gevels
  • Vervangen beglazing door HR++ beglazing
  • Vervangen regeltechniek van installaties
  • Vervangen warmteopwekking  
  • Vervangen verlichting
  • Plaatsen warmtepompen
  • Plaatsen PV-panelen en/of windturbines

 

“Ik voel dat het bewustzijn bij mij stijgt. Mijn kinderen vragen ook aan mij: ‘pap, wat doe jij voor een beter klimaat?’. Voor mij als individu en voor Versluis als bouwmanagementbureau ligt een taak.”
 
Versluisgroep

Impact

Door het zichtbaar maken van de gekozen duurzame oplossingen creëer je bewustwording bij de eindgebruikers. Bedrijven werken graag samen met partners die maatschappelijk verantwoord ondernemen. Ook medewerkers verbinden zich graag aan een organisatie die zich bewust is van deze maatschappelijke urgentie. Duurzaamheid verbindt en heeft impact. Nóg meer argumenten om te starten met verduurzamen.

Maatwerk

Welke maatregelen het meest geschikt zijn voor jouw gebouw, is afhankelijk van de leeftijd van het pand, de onderhoudstoestand, het ontwerp, het aantal bouwlagen, de materiaalkeuzes, de bestaande installaties en de energieopwekking. En natuurlijk van het budget en de subsidiemogelijkheden. Kortom: maatwerk! Interesse in de beste oplossingen voor jouw gebouw? Neem contact op met duurzaamheidsspecialist Sandra Heuer. Ze maakt graag kennis.

 

Contact

Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Anti-spam
Typ bovenstaande code over.