Nieuwbouw Noorderparkbad

Directievoering
Opdrachtgever:Gemeente Amsterdam
Jaar: 2015
Het Noorderparkbad in Amsterdam (Stadsdeel Noord) is een van meest energiezuinige zwembaden van de Nederland geworden. Bij planning en bouw van het complex is zoveel mogelijk rekening gehouden met duurzaamheid. Dit is gelukt door een groot pakket aan duurzaamheidsmaatregelen en innovaties op gebied van warmte, energieopwekking, isolatie, verlichting, waterverbruik en materiaalkeuze. Tegelijk is het Noorderparkbad een prettige, mooie plek geworden waar Amsterdammers en mensen uit de regio kunnen sporten en ontspannen. 
 
Het nieuwe zwembad ligt op het terrein van het voormalige Floraparkbad, aan de rand van het Noorderpark. Binnen is het voorzien van twee 25-meterwedstrijdbaden, een inpandige glijbaan en een zogenaamd activiteiten- en doelgroepbad. Ook heeft het zwembad vier buitenbaden en een ligweide. Daarnaast beschikt de accommodatie over een horecagelegenheid en over verschillende multifunctionele ruimtes.

Voor de realisatie van het werk heeft de gemeente Amsterdam als uitgangspunt gehanteerd om “de top van de markt” te selecteren. Versluis is gecontracteerd voor directievoering en is trots op deze kwalificatie.

Onderdeel van het takenpakket van de directievoering was het zorgdragen voor een overzichtelijke en toegankelijke administratie. Ook was Versluis verantwoordelijk voor heldere, gedegen en bondige communicatie in het project. Het voorzitterschap en de verslaglegging maakten onderdeel uit van het takenpakket. Daarnaast adviseerde en administreerde Versluis het meer- en minderwerk.
 
Het project is in het voorjaar van 2015 opgeleverd, naar volle tevredenheid van de opdrachtgever en binnen de taakstellende kaders van kwaliteit, tijd en geld.

“… een zeer goed georganiseerd project dat op ieder moment in control was. U heeft als directievoerder een sleutelrol vervuld in de beheersing van het project.”

Lees hier de volledige tevredenheidsverklaring van de gemeente Amsterdam voor dit project.
Klik op een foto voor een vergroting