Nieuwbouw Sportgebouw ZBE

Directievoering
Opdrachtgever:Gemeente Amsterdam
Jaar: 2017-2018
Medio 2017 is aannemer Hegeman – ABM-Belbouw uit Amersfoort in opdracht van de gemeente Amsterdam RVE Sport en Bos begonnen met de nieuwbouw van het Sportgebouw Zeeburgereiland.
Het sportgebouw is direct naast de drie kenmerkende silo’s op het Zeeburgereiland gesitueerd, het ontwerp is afkomstig van architectenbureau RAU uit Amsterdam.
 
Diverse sportverenigingen en de twee naastgelegen scholen zullen het Sportgebouw gaan gebruiken. Het Sportgebouw bestaat uit een opdeelbare Sporthal op de 2e verdieping en een kleinere Gymzaal waar ook geturnd kan worden op de begane grond. In het gebouw zullen ook de kleedkamers, berging en kantine van de twee naastgelegen multi-velden worden ondergebracht. De kantine zal overdag door een BSO gebruikt kunnen worden. Het totale BVO bedraagt ca. 4.130 m2.
Er is door het ontwerpteam in nauwe samenwerking met Sport en Bos en de beide nieuwe scholen (Stelle College en IJburg College 2) gewerkt. Dit heeft geresulteerd in een functionele stapeling van de verschillende functies binnen de gegeven bouwenvelop. Het zal een energiezuinig sportgebouw worden met een EPC = 0.
Klik op een foto voor een vergroting