Renovatie complex Maria Montessoristraat

Draagvlakmeting
Opdrachtgever:Woningcorporatie Eigen Haard
Jaar: 2017
In opdracht van woningcorporatie Eigen Haard in Amsterdam hebben de bewonersbegeleiders van Versluis een draagvlakmeting gehouden onder de bewoners.
 
Het renovatieproject Maria Montessoristraat omvat 258 woningen in de wijk Osdorp in Amsterdam.
Eigen Haard verduurzaamt onder de naam SAVE (SAmen VErduurzamen) de komende 10 jaar 10.000 woningen. Doel is om deze woningen te isoleren en zo energiezuiniger te maken. De bewoners kunnen zelfs zonnepanelen op hun dak laten plaatsen. Door deze maatregelen worden de energie labels van de woningen verhoogd  en hoeven de bewoners minder te stoken.
 
Om de imaatregelen uit te voeren moet minimaal 70% van de bewoners akkoord gaan met de werkzaamheden en de huurverhoging die er tegen over staat. De huurverhoging is gebaseerd op de helft van de energiebesparing die de bewoners kunnen bereiken. Zo zijn de bewoners altijd de winnende partij. De woningen worden comfortabeler en de bewoners besparen ook nog eens geld.
 
Onderdeel van de draagvlakmeting is het informeren van de bewoners over alle mogelijkheden. Hiertoe is een speciale SAVE informatie bus ontwikkeld waarmee de bewonersbegeleiders van Versluis op meerdere plekken in de wijk de bewoners opzochten. Door middel van het uitleggen van de werkzaamheden en het laten zien van de materialen worden de bewoners op de meest optimale manier geïnformeerd.
Klik op een foto voor een vergroting