Terug naar overzicht

Slim Onderhoud voor Rijnlands Lyceum

Wat hebben wij gedaan:
Advies en uitvoering renovatie Rijnlands Lyceum


Wie is de opdrachtgever:
Rijnlands Lyceum, Sassenheim


Jaar: 2013-2014


Het Rijnlands Lyceum in Sassenheim heeft begin 2016 het predicaat Excellente School ontvangen, de erkenning van de inspanningen om leerlingen te laten uitblinken. De kracht van het Rijnlands Lyceum is ‘omgaan met verschillen’.
 
Het Rijnlands Lyceum heeft een heldere visie, schetst duidelijke doelen en geeft krachtig leiding om die doelen te bereiken. Een belangrijk doel: het aanpassen van de huisvesting aan de nieuwe onderwijsvisie. Omgaan met verschillen betekent dat flexibiliteit nodig is. De ene leerling kan al zelfstandig werken, de ander heeft meer begeleiding nodig. De huisvesting was hier niet op ontworpen: een starre indeling met donkere gangen en weinig daglicht. Dit moest plaatsmaken voor helderheid, harmonie, transparantie en flexibiliteit. Hierbij heeft Versluis een rol gespeeld.
 
In 2013 en 2014 heeft een eerste renovatie plaatsgevonden onder leiding en verantwoordelijkheid van Versluis. Versluis leverde ondersteuning bij het uitwerken van een nieuwe onderwijsvisie voor de BETA-afdeling. Maar we deden meer. Versluis vergrootte het draagvlak bij de leerkrachten en ondersteunend personeel, betrok architect Van Egmond bij het ontwerp, creëerde een open BETA-plein halverwege de gangzone en liet daglicht binnen stralen op nieuwe, frisse, kleurige materialen. Deze kleuren zijn harmonisch op elkaar afgestemd door kleurenspecialist Marijke van Loon.

Het ontwerp en technisch bestek is door Versluis opgesteld, zowel bouwkundig, constructief als installatietechnisch. Daarna is dit ‘in de markt’ gezet. Na een zorgvuldige analyse van het aanbestedingsresultaat, heeft Versluis in overleg met het Rijnlands Lyceum de meest voordelige aannemer gecontracteerd. Tijdens de uitvoering heeft Versluis aangestuurd en gecontroleerd. Om de leerlingen en leraren zoveel mogelijk overlast te besparen, zijn de werkzaamheden uitgevoerd tijdens de zomervakantie. Dit is erg gewaardeerd door het Rijnlands Lyceum. Versluis droeg de verantwoordelijkheid voor het gebouw, waaronder het toegang verlenen en het afsluiten.

“Doordat de renovatie in de zomervakantie is afgerond, heeft het onderwijs er helemaal niet onder geleden. De Versluisgroep heeft daar ook heel sterk in meegedacht. Nu konden we in september gewoon weer met het onderwijs starten. Dat was zeer prettig.”

Lees hier de tevredenheidsverklaring van het Rijnlands Lyceum voor dit project.

Betrokken, dienstverlenend en 'samen staan voor het geheel'. Dat is Versluis.

Stichting IRIS, Heemstede
We kijken tevreden terug op een succesvolle samenwerking met de Versluisgroep.

OBS de Springplank, Oegstgeest
De samenwerking met Versluis is zakelijk, prettig en deskundig.

Stichting EduCare, Harderwijk
De samenwerking is zakelijk, prettig en deskundig

Stichting EduCare
Versluis doet wat zij zegt en zegt onmiskenbaar duidelijk wat zij doet: de Versluisgroep, synoniem voor betrouwbaar!

Scholarium, Almere
Versluis werkt snel, neemt veel werk uit handen en is betrokken.

RKBS Emmaüs, Voorhout
De Versluisgroep organiseert het hele proces en zet aanbestedingen voor ons uit, zodat ze de beste deals voor ons binnenhalen. 

Rijnlands Lyceum, Sassenheim
Betrokkenheid, prettig en open in contact met de wil om het zo goed mogelijk te doen. Ook is er altijd ruimte voor de gebruiker om input te leveren.

OBS De Tamboerijn, Amsterdam
Snelle en pragmatische inzet!

Mitros
Behalve expert in onderhoud en renovatie , mag je Versluis nu ook expert noemen in het verbouwen van tandarts praktijken!
Dank voor de tomeloze inzet en de rust die jullie ons gebracht hebben.

Mondhygiënistenpraktijk Statenkwartier
Wij hebben u ervaren als een betrokken en geduldige partner. Met uw professioneel sociale
houding heeft u ervoor gezorgd dat het project (bewonersbegeleiding voor het renovatie Ondiep in Utrecht)succesvol is gerealiseerd.

Mitros
Een prettige samenwerking dankzij de goede manier van communiceren en juiste kennis.

Kaj Munk College, Hoofddorp
De directievoering en het bouwkundig toezicht hebben wij toevertrouwd aan de Versluisgroep. De Versluisgroep heeft hierin uitstekend geacteerd.

Adprima / Amsterdam Stadsdeel Oud-Zuid
Het is prachtig geworden.

Gemeente Amsterdam
Versluis is zeer deskundig. Hij is toegankelijk en gemakkelijk benaderbaar. Met verstand van zaken en uitstraling van rust weet hij – waar nodig – partijen bij elkaar te brengen en kan zorgdragen voor een bevredigende oplossing
 

Stichting Sirius, Amsterdam
Zeer prettig, betrouwbaar en accuraat

Emmaschool Nijkerk
Behulpzaam en oplossend, correct en adequaat.

De Arend / De Wingerd, Nunspeet
Het is prettig om het Meerjaren Onderhoudsplan jaarlijks met Versluis door te nemen

College Teylingen - locatie Duinzigt
Afspraken worden nagekomen, we worden volledig ontzorgd en behouden daarbij zelf de zeggenschap en regie. We hebben gekozen voor een duurzame relatie met Versluis en werken wij ook dit jaar (op een ander project) weer samen!

Bestuur EduCare
Bevlogen

Peilon B.V.
Prettig, praktisch en overzichtelijk

Basisschool De Fontein, Hillegom
Gebleken is dat de Versluisgroep de ontwikkeling van meerkosten in de kiem weet te smoren, waardoor het werk ruim binnen budget is uitgevoerd.

Adprima / Amsterdam Stadsdeel Oud-Zuid
Inzet, betrokkenheid, vakkennis en daadkracht, ik kijk terug op een waardevolle samenwerking!

The International School of The Hague
Uitermate kundig, prettig en klantgericht (zowel richting bewoners als richting opdrachtgever)

Habion

Prettig, vlot en betrouwbaar

Maregroep