Team
Team
Team
Team
Team

Versluis Academy

Eigen initiatief nemen, betekent ook zelf kunnen kiezen waarin jij je wilt ontwikkelen. Die mogelijkheid biedt de Versluis Academy. Of het nu gaat om een compleet leerwerktraject HTI Bouwkunde, een van de maandelijkse incompany workshops of een opleiding gericht op jouw persoonlijke ontwikkeling, wij bieden je graag alle mogelijkheden. Door je (vak)kennis te vergroten word je niet alleen een waardevollere kracht, je houdt ook meer plezier in je werk. Laat dit nu net een van onze kernwaarden zijn! 

Een cursus of opleiding volgen terwijl je werkt, daarvan profiteren we allebei. In een jaarlijks planningsgesprek stellen wij onze medewerkers de vraag: “Waar zie jij jezelf de komende 2 tot 5 jaar naartoe groeien en hoe kun je daar komen?” Vervolgens kijken we in overleg welke kennis en kwaliteiten daarvoor nodig zijn en welke training of opleiding daarbij past. 


 Onze Academy bestaat uit 4 onderdelen: 

Versluisgroep

Incompany workshops 

Met elkaar bepalen we de thema’s of onderwerpen die aan bod komen. We schakelen hiervoor externe partijen in of een collega deelt zijn/haar kennis over een onderwerp met de rest van het bedrijf. 
 
Voorbeelden van onze workshops: 
• Omgaan met agressie 
• Asbestbegeleiding 
• Reanimatie 
• Subsidies 

Versluisgroep

Persoonlijke ontwikkeling 

Versluis is een mensgerichte werkgever, dit betekent dat we oog hebben voor jou als persoon. Wij bieden je de ruimte om alles uit jezelf te halen. Bijvoorbeeld door trainingen te volgen die inzicht geven in wat jouw drijfveren, talenten én mogelijke valkuilen zijn. Denk aan leiderschaps- of communicatietrainingen, een training projectmanagement of een cursus presenteren. 

Versluisgroep

Leerwerktraject  

Opleiding, leeftijd of ervaring zijn niet altijd doorslaggevend, we vinden het vooral belangrijk dat nieuwe medewerkers bij ons team en onze cultuur passen. Je bent dus ook zonder bouwkundige opleiding of diploma van harte welkom om bij Versluis te solliciteren. Het is zelfs mogelijk om via een leerwerktraject de opleiding HTI Bouwkunde te volgen.  

Versluisgroep

Erkend leerbedrijf 

Als erkend leerbedrijf draagt Versluis bij aan de toekomst van het vakmanschap. Regelmatig begeleiden wij studenten of zij-instromers naar een mooie toekomst in de bouwwereld.  

 

Deze collega’s gingen je voor: 

 

Matthijs Boersma (Bouwkundig Juridisch medewerker)  
Gecertificeerd EP-Adviseur Utiliteitsbouw 

“Verduurzaming van de energievoorziening is een hot item. Zo is het verplicht om bij de nieuwbouw, verkoop of verhuur van een gebouw of woning een energieprestatieadvies (EPA) te overleggen. De definities en bepalingen van zo’n advies zijn vastgelegd in de NEN 2580, dankzij mijn certificering kan ik energielabels en energie indexen voor woningen en utiliteitsgebouwen opstellen.” 

Danique Abbink-van Velzen (Bouwkundig adviseur)  
Volgde de cursus Elementaire Bouwkunde 

“Ik heb een maritieme/scheepsbouwkundige achtergrond en had het gevoel dat ik nog wat basiskennis bouwkunde miste. Uiteindelijk koos ik voor Elementaire Bouwkunde, een cursus waar in vier dagen alle onderdelen van bouwkunde aan bod komen. Vooral het stuk over veel voorkomende problemen in bestaande bouw vond ik interessant, ook omdat ik dit in mijn dagelijkse werkzaamheden tegenkom en gelijk kan toepassen. Ik kan nu nog zelfverzekerder advies geven aan klanten!” 

Daan Onderwater (Afdelingsmanager Projecten)  
Volgde het Young Executives Program 

“Toen ik aangaf graag binnen Versluis door te willen groeien en leidinggevende ambities te hebben, reageerde mijn leidinggevende meteen positief. Passend bij mijn ambities mocht ik het Young Executives Program bij de Baak volgen. Ik leerde hier in te spelen op complexe, strategische vraagstukken, invloedrijker te worden en op authentieke wijze mensen in beweging te krijgen. Een prachtige kans die mijn drive een nog grotere boost geeft.” 

Joran Boersma
Volgt de opleiding tot Allround Solar-Specialist 

“Bij Versluis was er behoefte aan iemand die zich wilde verdiepen in het gebruik van zonnestroomsystemen. Een onderwerp dat ik heel interessant vind, daarom ben ik in dit gat gesprongen en heb ik me aangemeld voor de opleiding tot Allround Solar-Specialist. De opleiding bestaat uit drie hele cursusdagen waarin alles op het gebied van zonnepanelen aan bod komt: hoe zet je ze optimaal in, wat levert het op, wat is de terugverdientijd? Na deze drie dagen is er een examendag. Ik vind het fijn dat ik dit via mijn werk kan en mag doen. Het geeft me de kans om mezelf te blijven ontwikkelen, te groeien. En het mooie is dat ik de geleerde kennis gelijk op de werkvloer in de praktijk kan brengen.”

Glenn Nederstigt 
Volgde de cursus Elementaire Bouwkunde A 

“Met een achtergrond in Supply Chain Management was het niet de meest voor de hand liggende keuze om te gaan solliciteren bij Versluis. Toch sprak de vacature me zo erg aan dat ik besloot te reageren. Ik voelde direct een klik en die klik bleek wederzijds want ik mocht voor Versluis aan de slag. Dat betekende wel dat ik weer terug de schoolbanken in moest. Nog voordat ik mijn eerste werkdag had, ben ik via de Versluis Academy gestart met de cursus Elementaire Bouwkunde A. In 12 avonden heb ik echt de basisbeginselen van de bouw geleerd. Dat was ontzettend leuk en vooral leerzaam. Het is mooi om deze kans te krijgen. Ik stond onderaan de ladder qua bouwkennis, nu ben ik een paar spijlen omhooggeklommen en ik hoop de komende tijd – mede doordat ik ontzettend veel leer in de praktijk van collega’s – steeds verder te klimmen. Het is fijn dat dit in mijn eigen tempo kan en mag. Versluis geeft me daar ruimschoots de tijd en ruimte voor.”