Team
Team
Team
Team
Team

Maak kennis met
Katja van Dijk

Bewonersbegeleider

Per januari 2021 ben ik gestart bij Versluisgroep als bewonersbegeleider. Na 15 jaar in de makelaardij gewerkt te hebben wilde ik graag nog iets anders doen. Ik zocht een baan waarbij ik elke dag fluitend naar mijn werk ga. Een baan waarin ik mijn bouwkundige kennis kan gebruiken. Een baan waarin ik een toegevoegde waarde kan zijn voor bewoners en opdrachtgevers. Een baan waarin ik mijn creativiteit kwijt kan. Deze baan vond ik bij Versluisgroep.

Als bewonersbegeleider is het cruciaal om bewoners goed voor te lichten, te overtuigen, met ze mee te denken en hen te betrekken bij de plannen. De bewoners hebben vaak niet om de werkzaamheden gevraagd. De werkzaamheden gaan nu eenmaal gepaard met overlast. Als bewonersbegeleider is het je taak om je in te leven in de bewoner en rekening te houden met zijn of haar emoties en gevoelens, maar ook met zijn of haar woonsituatie. Medewerking van bewoners is een vereiste voor het slagen van renovatie/verduurzamingsprojecten.

Inmiddels werk ik met veel enthousiasme en veel plezier bij Versluisgroep. Een fijne organisatie met een leuke club collega’s. Ik hoop hier nog veel mooie projecten te kunnen begeleiden